Sosyal Medya

E-nabız sistemine neden girilmiyor? E-nabız çöktü mü?

E-nabız sistemine neden girilmiyor? E-nabız çöktü mü?.... Birçok kişi tarafından kullanılan e-nabız sistemine giriş yapılamıyor. Tedavi sonuçları, tahlil sonuçları, randevular gibi birçok önemli bilginin hizmete sunulduğu e-nabız'a neden ulaşılamadığı merak konusu oldu.


 

e-Nabız sistemi Sağlık Bakanlığı'nın sistemlerinde yaşanan bir problemden dolayı çöktü. MHRS gibi diğer sağlık sistemlerine de giriş yapılamıyor. Sağlık Bakanlığı'nın sunduğu internet hizmetlerinde yaşanan problemlerin giderilmesi için çalışma başlatıldı. İlerleyen dakikalarda bu sorunun bitmiş olması bekleniyor.

 
e-Nabız Nedir, Ne İşe Yarar?
e-Nabız, tıbbi öz geçmişinizin detaylarına ve sağlığınızı ilgilendiren pek çok bilgiye ulaşabileceğiniz, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşların kullanımına sunulan bir hizmet. e-Nabız’a internet sitesi ve mobil cihazlar üzerinden erişim sağlanabiliyor.

 
e-Nabız’da Hangi Sağlık Bilgilerine Ulaşılabilir?
Sağlık verilerine ulaşmak hem sizin hem de gittiğiniz hekim için gerekli olabilir. Örneğin bağışıklık sistemi için oldukça önemli olan D vitamini eksikliğiniz var diyelim ve tedavi sürecindesiniz. e-Nabız sayesinde hekiminiz ya da siz daha önceki D vitamini seviyenizi e-Nabız’dan kontrol edebilir ve bu doğrultuda tedavide ne aşamada olduğunuzu öğrenebilirsiniz. Ayrıca e-Nabız’da özel ya da devlet sağlık kuruluşlarından edindiğiniz sağlık verileriniz depolanır.
 
Haydi, gelin şimdi, e-Nabız sistemindeki sağlık hizmetlerini yani hangi sağlık bilgilerine ulaşabileceğinizi sıralayalım:

 
Gidilen hastane, klinik ve doktor adı ile muayene tarihleri
Yazılan reçeteler
Alınan raporlar
Doktorların tanı koyduğu hastalıklar
Yapılan tahlillerin sonuçları
Radyolojik görüntüler (röntgen filmleri)
Kullanılan ilaçlar
Aşı takvimi
Geçmiş randevu takvimi
Sensör verileri (tansiyon, nabız, kan şekeri bilgileri)