Sosyal Medya

Erdoğan İsrail Başbakan'ı ile Görüştü: İlişkiler Düzelmeli!

Erdoğan İsrail Başbakan'ı ile Görüştü: İlişkiler Düzelmeli!.... İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog, göreve başladıktan bir haftadan kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.


 
İki lider bağları güçlendirme konusunda anlaştılar ve bu vesileyle Erdoğan Herzog'u yeni rolünden dolayı tebrik etti.
 
Medya, haberi ikilinin İsrail ve Türk liderlerin uzun süredir temas halinde olmadığı ilk ve en sıra dışı telefon görüşmelerini yaptıklarını duyurdu.

 
Erdoğan ile İsrailli bir lider arasında bilinen son önemli görüşme 22 Mart 2013'te dönemin ABD Başkanı Barack Obama'nın İsrail ziyareti sırasında İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun mevkidaşı Erdoğan'ı arayarak Marmara olayı için özür dilediği zamandı.
 
Herzog ve Erdoğan görüşmede İsrail-Türkiye ilişkilerinin Ortadoğu'da güvenlik ve istikrar için büyük önem taşıdığını ve iki ülke arasında başta enerji, turizm ve turizm olmak üzere birçok alanda işbirliği potansiyelinin yüksek olduğunu vurguladı.

 
Görüşmede, korona haritasına rağmen, ülkeler arasındaki ikili ticaretin, aralarındaki tüm ekonomik bağları genişletmek ve geliştirmek olduğunu kaydettik.
 
ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

 
Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medya hesabından görüşmeyle ilgili açıklama yaptı.
 
Erdoğan açıklamasında, “Bugün İsrail Devlet Başkanı Yitzak Hertzog ile gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmesinde ikili ve bölgesel meseleleri ele aldık. Görüşmemizde ülkelerimizin birçok alanda yüksek iş birliği potansiyeli olduğunu vurguladık” ifadelerini kullandı.

 
Devamında da Erdoğan, “Tüm görüş ayrılıklarına rağmen İsrail ile temas ve diyaloğun sürmesine büyük önem veriyor; Filistin-İsrail ihtilafında olumlu adımlar atılmasının, ilişkilerimizin müspet mecrada seyretmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.